SOKOJ

АУТОРИ

МИ ПОДРЖАВАМО ВАШЕ СТВАРАЛАШТВО И
ШТИТИМО ВАША АУТОРСКА ПРАВА

КОРИСНИЦИ

ОМОГУЋАВАМО ВАМ ЛЕГАЛНО КОРИШЋЕЊЕ МУЗИКЕ
ЗА ВАШЕ ПОСЛОВАЊЕ

Сокој у потпуности настоји да испрати изазове са којима се наши чланови и корисници суочавају током ове ситуације. Трудимо се да обезбедимо пуну подршку у ово време неизвесности. Редновно ажуриране информације повезане са Kовид-19 темом

С О К О Ј

Добро дошли у

СОКОЈ

ОРГАНИЗАЦИЈУ МУЗИЧКИХ АУТОРА СРБИЈЕ

Током протеклих 70 година постојања, Сокој се у организационом и статусном смислу прилагођавао захтевима и потребама времена. Сокој остварује права аутора музике, аутора текста, аутора аранжмана музике и других носилаца ауторских права на музичким делима свих жанрова, са речима и без речи.

Сокој заступа преко 12.000 домаћих музичких аутора и других носилаца ауторског права на музичким делима свих жанрова и, на основу закључених уговора са иностраним ауторским друштвима, преко 4.500.000 иностраних аутора, односно целокупан светски музички репертоар.

Организован је по моделу најсавременијих европских организација за заштиту ауторских права.
Од 1956. Сокој је члан Међународне конфедерације друштава аутора и композитора ЦИСАK (CISAC), са седиштем у Паризу.
Од 1959. Сокој је члан Међународног бироа за заштиту права снимања путем средстава механичке репродукције (БИЕМ).

Омогућујемо вам да искористе бројне комерцијалне предности коришћења музике и обезбеђујемо да аутори музике с правом буду награђени за јавно коришћење свог дела.

МИ ЗАСТУПАМО АУТОРСКА ПРАВА ПРЕКО 12 000 ДОМАЋИХ
И ПРЕКО 4 500 000 СТРАНИХ АУТОРА

Хвала за музику

Легендарни хит групе АБА под насловом Thank You For The Music написали су славни аутори Бјерн Улваевс и Бен Андерсон. Није случајно Бјерн Улваевс нови председник Међународне конфедерације друштава аутора и композитора ЦИСАK, кровне организације којој припада и наш Сокој.
Улваевс, који иза себе има више од 150 хитова написаних за групу АБА и друге извођаче, један је од најгласнијих заговорника права аутора и креативаца те велики познавалац области колективне заштите ауторских права и музичке индустрије опште. Његова мисија на челу ЦИСАK-а биће осигуравање боље правне заштите и борба за праведнију расподелу хонорара те побољшавање услова рада за музичке, филмске, визуалне и друге креативне раднике.
Песма групе АБА нека је врста захвалнице аутора самој музици која прожима све на овој планети.
„Хвала за музику, за песме које певам, хвала за уживање које оне доносе. Ко може да живи без ње? Искрено се питам какав би живот био без ње? Без песме или плеса, ко смо то ми? Тако да кажем: хвала за музику која ми је дата.“
Слушајући природу многи чују музику. Музика просто има моћ да сваки простор оплемени, учини га лепшим, богатијим, пријемчивијим за људе који га посећују. Аутори Сокоја стварају музику и баве се једним узвишеним послом за који је потребно имати талента и много знања.
Хвала за музику свима који су нам је подарили.

НОВОСТИ

Све наше чланове, као и посетиоце сајта редовно обавештавамо о свим нашим активностима, плановима и одлукама

УПРАВЉАЊЕ КВАЛИТЕТОМ

Како бисмо унапредили своје пословање, а нашим корисницима омогућили квалитетнију услугу и поузданог партнера имплементирали смо систем менаџмента квалитетом према захтевима стандарда ИСО 9001:2015 и систем менаџмента безбедношћу информација у складу са стандардом ИСО/ИЕЦ 27001:2013.

sgs-small